Петко Иванов Пищови преписване
Забавно Образование Статии

Как да преписваме – Пищови (Част Втора)

Прочети Първа част и разбери Как да преписваме без да ни хванат

В първа част разгледах по-примитивните трикове за преписване, сега няколко по изобретателни техники.
Най-добрите методи за преписване са тези, които могат да се използват във всяка една ситуация. В 99% от случаите ще пишете със собствен химикал. Така че защо да не се възползвате от това. Има специално пригодени химикалки, в които има навито листче и на него може да си напишете каквото ви трябва. На изпита дърпате листчето, прочитате информацията и като го пуснете се самонавива. Естествено може да си модифицирате сами някой химикал. Недостатък е че събира сравнително малко информация и не могат да се развиват много или цели теми. От друга страна единствения начин да ви хванат е ако ви видят как дърпате листчето от химикала.Преписване

Носни кърпички – предварително си подготвяте пакет с носни кърпички и пишете съответната информация на 1-2-3 или колкото ви трябват кърпички, след това ги сгъвате прилежно и ги връщате в пакета. По време на изпита си вадите кърпичка и съответно си набавяте необходимата информация. Не привличайте много внимание и никога не пишете на цялата кърпичка, за да може като сгънете въпросната кърпичка да изглежда нормално. Освен това винаги оставайте в пакета 1-2 нормални кърпички. В зависимост от ситуацията може да се използва и друг трик. Поискайте кърпичка от някой и след това незабелязано я подменете с такава в която сте написали информация. Ако знаете че преподавателя винаги носи кърпички, най-добре е да поискате от него, така няма никакъв начин да заподозре че кърпиката, която сте оставили на чина всъщност е пищов.

Ако мислите, че може да извадите дъвки, бонбони или нещо подобно, също може да скриете помощни материали в опаковките. В зависимост от това какви други неща може да използвате на контролни/изпити може да се възползвате и от тях. Ако може да използвате линия или други чертожни инструменти, спойкойно може да скриете някоя формула на тях. Гумички, моливи, и други принадлежности, също могат да послужат. Ако може да използвате речник, книжка с формули, сметкоплани или каквито и да е други хартиени материали, пишете между редовете със светъл молив. Освен ако не се вгледаш от близо и не знаеш къде точно да търсиш написаното не се забелязва, и все пак бъдете внимателни и проучете дали подобно нещо е възможно. Ако може да използвате калкулатори за даден изпит, то си намерете много функционален. Има калкулатори, които могат да запазват формули и други подобни неща. А някои калкулатори от по-висок клас могат да се програмират за запаметяване на текст, така че ако мислите че няма да ви усетят и преподавателя ще няма да е достъточно запознат може спокойно да си запаметите всичко необходимо.

Възползвайте се от собственото си тяло. Ако ви трябва кратка информация или само да си припомните нещо, което не сте успели да запомните, може да го напишете на ръцете, или на краката си, или където мислите че ще ви послужи. Това е възможно само ако сте с дълги ръкави. И като стана въпрос за облеклото, то възможностите са неограничени. Залепени листчета на подметката на обувката или скрити под езика на обувката. Ако случайно имате възможност да ходите с пола, то много лесно може да прикрепите нужната информация и шанса да ви проверят е доста малък. Различни панталони или дънки с много джобове или декуративни украшения, също са добро скривалище. Естествено може да използвате и допълнителни аксесоари, шалове, шапки, очила. В зависимост от дизайна може да се използват по много начини, проявете малко изобретателност. Тук могат и да се използвати всякакви огърлици, гривни, пръстени, часовници и други джунджурии.
Преписване
Някои по-ХАРДКОР методи.
Ако може да внасяте вода, шоколади, или нещо подобно. Намирате си предварително опаковката в електронен вариант, малко фотошоп и въвеждате всичката си необходима информация за да наподобява максимално оригиналния етикет. Принтирате и сте готови. Шанса някой да се усети или да провери етикета е много малък, просто не трябва да изглеждате подозрително.

Ако случайно сте с гипсирана ръка, крак или просто превързана, може и да се симулира подобно нараняване. Между бинтовете може да се скрие всичко, а може и направо отгоре да се пише.
Ако сте в малка стая в която има плакати или разлепени различни проекти по стените, се организирате предварително и сменяте някои от плакатите със специално направени, които съдържат всичката информация. Никой няма да заподозре подобно нещо, проблемът е че трябва да седиш близо до плаката и някой който не знае как да преписва може да издаде всички с подозрителното си поведение.

Взимате едно габарче и един кръгъл по-твърд лист. Пишете си всичко на него и само го забивате под чина и въртите листчето. Единствения недостатък е че ако разберат какво точно правите няма как да се покриете. Но иначе дори да ви заподозрат трябва точно да погледнат отдолу за да го видят.
Вече има някои доста, модерни електронни часовници. Така че ако може да се доберете до такъв може да поберете колкото си искате информация и същевременно да изглежда че просто гледате колко е часът.

Общо взето до тук бяха само методи, които са възможни само при определени условия и крият риск да те хванат. Така че в трета част ще разгледам и останалите, които обаче понякога изискват частични знания или дългогодишна практика. Разбери дали можеш да се справиш и с тях.

Прочети Част Трета