Геймърски слушалки Kingston HyperX Cloud
Статии Технологии

Най-добрите геймърски слушалки!

Изборът на добри геймърски слушалки е един от тези трудни избори, за които никога не може да си сигурен, че е правилен. Това се дължи не само на фактът, че на пазара има стотици геймърски слушалки, а и на факта, че за да си сигурен в качеството на геймърските слушалки трябва да си ги изпробвал лично, а това не винаги е възможно. Вече повече от една година имам възможността да ползвам най-добрите геймърски слушалки, на които съм попадал HyperX Cloud и ще се опитам да направя кратко ревю на слушалките, за да улесня избора на поне един човек. 

Геймърските слушалки HyperX Cloud се предлагат в два цвята – черни и бели, като моя личен избор беше бяло. Още с отварянето на опаковката си личи, че това не са случайни геймърски слушалки, а става въпрос за иключително високо качество. Слушалките са поднесени в лъскава кутия с логото на HyperX.Геймърски слушалки

В самата кутия в изключително компактен вид са поднесени всички аксесоари, а те изобщо не са малко, както и самите геймърски слушалки HyperX Cloud.

Аксесоарите

Още от аксесоарите си личи, че Kingston са помислили за всичко. Самите геймърски слушалки са със сравнително къс и компактен кабел, който е много удобен ако пътуваш или просто искаш да слушаш от телефона си. Естествено в комплекта има накрайник, който да свърже към телефона едновременно слушалките и микрофона, така че няма проблем да се провеждат дълги разговори. Също така има и накрайник, който има панел за управление на силата на звука, микрофона и т.н. Третият накрайник е изцяло с цел удължаване, като дължината без проблем позволява да отидете дори в другата стая с геймърските слушалки на главата си. Геймърските слушалки HyperX Cloud очевидно са пригодени не само за гейминг, но и за чести пътувания, защото в комплекта е включена компактна торбичка, която побира без проблем както самите слушалки така и всички аксесоари и ги прави лесно преносими, а за това говори и включения накрайник за самолети. С други думи, ако ти се налага да пътуваш, често HyperX Cloud са перфектните слушалки за теб. В комплекта освен оригиналните подплънки е включен и втори чифт велурени подплънки, така че дори най-капризните геймъри могат да намерят най-подходящия и удобен за тях сетъп.

Геймърски слушалки аксесоари

Качество на звука 

За жалост няма как да опиша точно какво е качеството на звука на геймърските слушалки, но от всички слушалки, които съм изпробвал HyperX Cloud със сигурност вадят най-добрия звук, който съм чувал. Kingston са се опитали да предадат модерно звучене, като са наблегнали на басовите тонове, но същевременно са запазили и високия диапазон от тонове. И това си личи, защото слушалките са подходящи както за гейминг, така и за слушане на различни стилове музика, защото още от първото си слагане си личи широкия спектър на тонове, които възпроизвеждат геймърските слушалки.

Нещо, което подобрява многократно използването на слушалките е тяхната перфектна затвореност. В момента, в който си сложиш геймърските слушалки всички странични звукове престават и когато си пуснеш музика или игра можеш да се пренесеш на в нея. Това е огромен плюс особено при игрането на игри, защото дава реално предимство от къде идва звука и особено при FPS игрите може да е от решеващо значение за това да направиш кариера на геймър. 

Удобство

Несъмнено удобството е най-голямото предимство на геймърските слушалки HyperX Cloud. Има дни, в които съм носил слушалките по 10-12 часа и не съм изпитвал никаква умора или тежест. Самите слушалки са изработени с алуминиеви и пластмасови елементи, които не само ги правят изключително леки, но и добре изглеждащи. Мостът свързващ говорителите е изработен от т.нар. мемори пяна, която бавно придобива формата, на това до което се е докоснала (в случая главата). Самият мост е с регулируема дължина, така че слушалките могат да се напаснат на всякакъв размер глава, което ги прави още по-удобни. Това, което най-много ме впечатли е, че подплънките на наушниците са изработени от истинска кожа под която също има мемори пяна. Истинската кожа освен комфорт и удобство дава възможност на кожата да диша и ушите не се спарват при дълги сесии със слушалките. Ако все пак не харесвате кожата като материал, може просто да замените наушниците с велурените такива.

Друго удобство, за което са помислили от Kingston за геймърските слушалки е това, че микрофонът може да се маха. Ако няма да използваш микрофона, спокойно можеш да го откачиш. И като стана въпрос за микрофона, качеството на звука който записва също е на много високо ниво. Не може да се сравнява с професионални микрофони, но за целите не разговори и гейминг върши перфектна работа. Ето и кратко демо:

Външен вид

Тук няма какво да се каже толкова, защото всеки сам може да прецени. Личното ми мнение е, че освен изключителното качество на самите геймърски слушалки от Kingston са вложили и сериозни усилия в това слушалките да изглеждат добре. Алуминиевите елемнти се вписват изключително добре с останалите такива, а истинската кожа и изтъкания надпис HyperX само допринасят за добрия вид на слушалките. Възможността за избор между черно бели и червено черни слушалки също допринася за стила и предпочитанията на ползвателя на слушалките.

Геймърски слушалки HyperX Cloud

Като заключение мога да кажа, че геймърски слушалки HyperX Cloud безпорно са най-добрите в ценовия си клас. Добрият звук и широк спектър от тонове в комбинация с изключително удобство, елегантен външен вид и внимание към детайла ги правят задължителна придобивка за всеки геймър.

Може да закупите геймърските слушалки Kingston HyperX Cloud от тук.

Бюджетен вариант за геймърски слушалки