Небивалици в УНСС 3
Образование УНСС

Небивалици в УНСС №3

Действието се развива на 30.10 в любимото на всички ни УНСС. Записал съм магистратура още в началото на месеца и все още чакам да ми излезе програмата. Веднага след като се записах съм си направил труда да мина през отдел студенти и секретарката на катедрата няколко пъти за да се поинтересувам кога ще излезе програмата и от там ме увериха многократно, че ако следя сайта на катедрата и разписанието ще разбера.

На въпросната дата по една или друга слуайност попадам в УНСС и решавам да мина отново през секретарката на катедра икономическа социология за да попитам за всеки случай какво се случва с разписанието въпреки, че предишната вечер със сигурност не беше публикувано на сайта. От там секретарката с най-голяма изненада ми казва, разписанието отдавна излезе и вече имате лекции. Аз естествено съм в умерен шок (умерен защото все пак това е УНСС и съм видял какви ли не неща) от тази новина. Секретарката се опита да ме увери, че програмата трябва да е публикувана на сайта, което естествено се оказа невярно веднага след като влезе да провери. След това се опита да ме увери, че програмата ни е изпратена лично от някой си и аз явно нещо не съм разбрал. Понеже не ми се занимаваше в безсмислени спорове я накарах да ми я разпечата и поне за едно беше права, че вече караме лекции. Точно в този момент аз имах лекция, на която трябваше да съм.

Веднага отивам в залата, в която трябваше да е лекцията – заключено. Единствено оставена бележка от преподавателката в кой кабинет се намира. Издирвам преподавателката, която ми съобщава, че никой не е дошъл сутринта, сигурно защото всички магистри работят в петък. Обясних и ситуацията и тя беше не по-малко шокирана (също умерено, защото всички знаем какво е в УНСС). В последствие се разбрахме какво ще правим, защото поради немърливостта на някой пропуснахме 2/3 от лекциите по този предмет.

След като се прибрах разпространих информация за това какво се е случио и се оказа, че не само нашата специалност ами и още няколко не са си получили програмите и са пропуснали лекции поради този факт. Това предизвика един пост във фейсбук отправен към катедрата, при което последва този отговор.

Катедра икономическа социология лъжеТова, което е наистина тъжно в ситуацията е не това, че са забравили да ни пратят програмата и сме пропуснали лекции, за които сме си платили и за които плаща държавата отново с нашите данъци, а че ако не бях минал по случайност през катедрата кой знае колко лекции щяхме да изпуснем. Това, че който управлява фейсбук страницата на катедрата си позволява да лъже най-безочливо и то публично. И това, че от всичко това не последва абсолютно нищо и абсолютно никой не пое отговорността за тази издънка.

Но нещата в УНСС са такива, защото когато се гласува и се избират важни управленски органи ВАЖНОТО Е ДА СИ ХОДИМ РАНО!

Прочети още:

Небивалици в УНСС №1

Небивалици в УНСС №2