Технологии

Най-добрата сокоизтисквачка на пазара

Преди малко повече от година бях изправен пред дилемата каква сокоизтисквачка да си купя. След като прекарах няколко дена в четене на ревюта, мнения и сравнения на различни модели сокоизтисквачки се спрях на Zelmer JE1200. От тогава си правя сок почти всеки ден от всякакви плодове и зеленчуци и се чувствам много по-енергичен и здрав. Знам, че обикновеният потребител не разбира от сокоизтисквачки и това не е покупка, която правиш всеки ден, за това в това ревю ще опиша, защо трябва да си купиш

сокоизтисквачка и да се чувстваш много по-добре.

Купуването на сокоизтисквачка не е обикновена покупка, а е инвестиция, която ще се изплати многократно във времето. Сокоизтисквачката не само спестява пари от закупуването на скъпи сокове, но и домашно направените сокове са много по-здравословни и вкусни. Дори най-скъпите “натурални” сокове от магазина се правят със смляно плодове пюре (около 10%) и вода (90%), но най-лошото е че за да се компенсира липсата на плод се слага огромно количество захар или аспартам за да е сладък сокът. Допълнително се слагат всякакви добавки като гума (имитираща парченца плод), консерванти за да не се разваля сокът, които разгражда над 70% от витамините и полезните вещества. Сокоизтисквачка цениАко искате да пиете здравословни и вкусни напитки на достъпни цени единственият начин е да си ги правите сами.

Но да се върна на впечатленията ми от сокоизтисквачката на Zelmer и как се представя тя през последната година. Zelmer са утвърдена компания в производството не само на най-добрите сокоизтисквачки, но и да множество други кухненски уреди, това гарантира здравината и издържливостта на материалите на сокоизтисквачката, и в действителност повече от година сокоизтисквачката работи безупречно.

Функционалност на сокоизтисквачката

За разлика от доста други сокоизтисквачки Zelmer JE1200 е направена от прозрачни материали, които дават възможност да се разбере не само кога каната със сокът е пълна, но също така и контейнерът за отпадъци. Каната е с вместимост 1 литър, а контейнерът за отпадъци е 1,5 литра, което дава възможност за направа на голямо количество сок без да спирате да изпразвате контейнера. Опитът ми показва, че мога да направя поне 2 литра сок преди контейнерът да се напълни, напълно достатъчно количество за едно 4ти членно семейство. Подобни размери на контейнера и каната могат да се намерят само при високия ценови клас професионални сокоизтисквачки. Сокоизтисквачка добра

Нещо, на което държах изключително много при закупуването на сокоизтисквачката беше големината на отвора за плодове и зеленчуци и в последствие това ми спести много време и главоболия. Сокоизтисквачката има един от най-големите отвори и без проблем може да изцеждате цели плодове и зеленчуци. Няма нужда да режете и да чистите, опитът ми показва, че сокоизтисквачката се справя без проблем с цели ябълки, круши, домати, лимони, по-големи краставици и дори някои не толкова големи портокали и грейпфрути.

Сокоизтисквачката има 4 гумени краченца, които се прилепят плътно към повърхността и при работа сокоизтисквачката е изключително стабилна. При сглобяването на сокоизтисквачката има защитен механизъм и ако тя не е правилно сглобена няма опасност да се включи, това я прави подходяща за използване и от деца. Сокоизтисквачка канаОт Zelmer са обърнали внимания дори и на най-малките детайли, като например каната за събиране на готовия сок има скала за измерване количеството на изцедения сок, както и малка преграда, която премахва пяната образувала се най-отгоре. Друг детайл е малката четка, която е включена в комплекта, която е изключително полезна при измиването на металното ренде, което настъргва и изцежда сока. Дори на капака на каната и контейнера за отпадъци са оставени малки дупчици за да може да влиза въздух. Малки неща, но които нито една друга сокоизтисквачка от този ценови клас не предлага.

Какви плодове и зеленчуци могат да се изстискват в сокоизтисквачката?

В сокоизтисквачката могат да се изстискват цитросови плодове, праскови, нактарини, кайсии, пъпеши, ябълки, диня. Сокоизтисквачката се справя и без проблем с грозде, малини, боровинки и други от този тип. Няма проблеми да се изтискват и зеле, копър, целина, магданоз и други подобни. Естествено моркови, домати, краставици и други зеленчуци. Единственото нещо, което не ми се получи да изтискам беше банан, но за това може да използвате пасатора, ако си закупите комплекта.

Сглобяване и миене на сокоизтисквачката

Сокоизтисквачката е изключително лесна за разглобяване, сглобяване и миене. Сокоизтисквачката идва с инструкции на български, които не само описват, но и илюстрират как се разглобява и сглобява, но честно казано дизайнът е толкова прост и същевременно добър, че няма да имате нужда от инструкции. Сокоизтисквачката се сглобява и разглобява общо за не повече от 30-40 секунди. Частите са много лесни за миене и в повечето случаи просто изплакване под течаща вода е достатъчно. Също така ако имате съдомиялна машина, всички части могат да се мият и в нея. Сокоизтисквачка Zelmer

Характеристики на сокоизтисквачката

Сокоизтисквачката има 3 скорости, което дава възможност за изстискване на различни плодове и зеленчуци. Максималната и мощност е 850W, но въпреки нея е една от най-тихите сокоизтисквачки на пазара и не е нужно сутрин докато правите прясно изцеден сок да събудите цялото семейство. Ситото, което изцежда плодовете е от неръждаема стомана и е направено със специална технология против затъпяване. Също така сокоизтисквачката се продава с 2 години гаранция + възможност за удължаване на гаранцията, както и възможност за връщане в 14 дневен срок.

Ако някой има същата сокоизтисквачка или я е закупил ще се радвам да сподели своето мнение. Добре дошли са мнения и за други сокоизтисквачки.

Може да закупите сокоизтисквачката от тук.

Разгледай други сокоизтисквачки, които препоръчвам.